hirlevel-fejlec-2012.jpg
Ön mire vár??? (Folytatásos dráma első része)
ParajdiIstvanAllo.jpg
A napokban nagyon felhúztam magam, és elhatároztam, hogy most Önt is felhúzom!

Sok emberrel találkozom vagy beszélek telefonon, akik érzik, hogy az életük rossz irányba halad, és mivel lassan romlik minden körülöttük, inkább alkalmazkodnak és megszokják a rosszabb helyzetet, mint hogy tegyenek egy nagy lépést.

Pedig kívülről nézve tiszta a képlet: Ha Ön ma vállalkozó, akkor maximum 3-5 éven belül tönkremegy, és alkalmazott lesz. Anélkül hogy politizálnánk, teljesen egyértelmű, hogy a már 5-dik évében lépett vállság nem érte el Magyarországon a mélypontját. Ez egy spirál, ami még mindig stabilan lefelé mutat.

De csak nézzen bele a saját vállalkozásába. Évek óta csökken folyamatosan a cége bevétele. A költsége pedig folyamatosan nő. Vagyis a lefelé mutató bevétel először eléri azt a szintet, amikor már nincs profit, aztán lefelé haladva eléri azt, amikor már nem tudja a cég saját magán finanszírozni, majd eléri azt, amikor már Ön saját tőkéből sem tudja finanszírozni. Lehet bízni másban, csak a tények ezt mutatják! Semmilyen javulásra lehetőséget adó változás nincs a láthatáron.

Az én logikám olyan, hogy akkor azonnal ki kell szállni, mielőtt a saját tartalékaimat is feléli a cégem, és elégetem a jövő lehetőségét is. Tudom, hogy a kiszállás nem egyszerű. A vesztességet nehéz elviselni. Én már a tőzsdén keményen megtanultam, hogy ki kell szállni akkor is, ha vesztességben vagyunk. A bizakodás mindenkit, aki tőzsdézik tönkre tesz. Egy vállalkozásban ugyanaz a helyzet, csak nem akarjuk elhinni.

Remélem már eléggé felhúzta magát! Akkor menjünk tovább.

Mit hozhat a jövő? Az én szememben a jövőben Magyarország egy olcsó bérmunkásokat foglalkoztató szegény ország lesz. Ön, ha ma vállalkozó, akkor fogadok önnel 1.000 EUR-ban, hogy ha Magyarországon marad, 3-5 év múlva egy rosszul fizetett alkalmazott lesz egy cégnél. Ez alól persze kivétel a politikusok és rokonaik, valamint a baráti körük. Önnek akár hiszi, akár nem, nincs semmi esélye arra, hogy a korábbi, de csak akár a mostani életszínvonalát is megőrizze. Semmi esélye!

Itt fontos hangsúlyoznom, hogy nem érdekel ki ebben a helyzetben a hibás, nem érdekelnek a bűnbakok, és hogy az egésznek mi az oka. Engem csak a megoldás és a jövő érdekel. Az érdekel, hogy az aktív éveimben mit teszek az életemmel, mi lesz velem, ha nyugdíjba kerülök, és mondjuk, beteg leszek, mi lesz a gyerekeimmel, milyen jövőbe indítom el őket. Ezért nem érdekel a politika és a bűnbakok sem.

Akkor mi a megoldás. Van megoldás, de nem egyszerű. Először is látni kell, hogy pont most jelent meg az EU egyik jelentése, hogy a határ magyar oldalán Európa legrosszabb helyzetbe levő gazdasága található, és az osztrák oldalon pedig Európa legjobban működő gazdasága van. Csak egy határ választja el Önt attól, hogy jobban éljen. És ez a határ egyre vastagabb vasfüggönyből lesz.

Régen volt a vasfüggöny, amin nem tudtunk csak 3 évente átmenni. A most kialakuló gazdasági vasfüggöny sokkal sűrűbb szövésű, és ezen nem hogy 3 évente, de soha nem fogja tudni áttenni a lábát. Mert nem lesz rá pénze. Még arra sem, hogy látogatóban átnézzen a sógorokhoz! Persze lehet hinni a csodákban, de én már nem hiszek benne.

Akkor milyen lesz a jövő? Az jól látszik, hogy egy betegségbe az ember befelé 1-2 nap alatt megy, és kifelé, vagyis a teljes felépülés 7-60 nap között van, attól függően, hogy milyen súlyos a dolog. Vagyis akár 10-szer annyi idő kifelé haladni, mint belemenni. És ez pontosan így van a gazdagsági vállságokban is. Eddig 4 éve megyünk befelé, és még nem vagyunk az alján. Ennek akár 5-10 szerese, vagyis a mi teljes életünk kell ahhoz, hogy kilábaljunk belőle. Ha sikerül!? Ez nekem nem jövőkép, és bármilyen nehézség, aminek jobb élet van a végén, inkább érdekel. Önzőnek tűnik, de a hazám csak a családom és a saját jövőm után következik.

Mi van Ausztriában?

Talán egy szóban kifejezve: Működik!

Bővebben: Normálisan működik.

És ez ég és föld a magyar helyzethez képest.

Nem akarom annyira felizgatni, hogy infarktust kapjon, ezért pár nap múlva folytatom a Facebookos oldalon azzal, hogy mi a megoldás, és hogyan kell elengedni a múltat. Talán ez a kulcsa mindennek. Elengedni és leküzdeni a félelmeket.

Kapcsolódjon a www.facebook.com/ausztriai.ingatlanok oldalunkhoz, ahol hozzá is tud szólni, kérdezhet is, de vitatkozhatunk is, ha nem ért egyet.

Végül: ÖN MIRE VÁR MÉG???

Parajdi István
Ausztriai-ingatlanok-2959-005-00032-130.jpg
Sokan úgy gondolják, hogy a lét határozza meg a tudatot. Van aki szerint viszont fordítva van. Az biztos, hogy aki ezt az ingatlant birtokolja és üzemelteti, az boldog lesz, és nyugodt életet élvezhet.

Ez a kis hotel minden részletében és funkciójában átgondolt és harmonikus. Bad Radkersburg Ausztria egyik legnevesebb fürdővárosa, talán nevezhetjük Ausztria Hévizének vagy Gyulájának. A hotel ennek megfelelően nagy szobákkal rendelkezik, és csak reggelit kínál.
498.000.- Euro
Ausztriai-ingatlanok-2959-006-001-130.jpg
„A sikeres élet gyümölcse egyensúly, béke és öröm.” Thomas Kinkade

A legtöbben így írják körül álmaik osztrák ingatlanját: Egy hegyoldalban, a völgyre néző, zavartalan kilátással rendelkező egyedi villa, ahol télen és nyáron is kiválóan érzem magam a természet lágy ölén. Na, hát ilyen csak a mesében van. Vagy mégsem?

Egy ilyet fedeztünk fel és ....
380.000 Euro
Facebook_130.jpg
Várhatóan sok kérdés merül fel a bérleménnyel kapcsolatban. Ezért erről egy részéletes koncepciót fogunk közzé tenni a www.facebook.com/ausztriai.ingatlanok oldalon. Itt lehet kérdéseket is feltenni, és egyúttal célunk egy párbeszéd elindítása is.

Azon dolgozunk, hogy egyre több bérbe adó panziót tudjunk kínálni. Ehhez nekünk is jobban meg kell ismerni az igényeket.
Csatlakozzon www.facebook.com/ausztriai.ingatlanok oldalunkhoz, és ossza meg ismerőseivel a tapasztalatait!


www.facebook.com/ausztriai.ingatlanok
Ausztriai-ingatlanok-2959-3-111-130.jpg
Ez az étterem az eddigi ausztriai ingatlanok kínálatában az egyik legszebb ékszerdoboz. És tényleg az, mert a tulajdonosok csak lesütött szemmel merték elárulni, mennyi pénzt hoz a ház. Mint egy igazi ékszerdoboz.

Ez a ház is több lábon áll bevétel szempontjából. A legjelentősebb a hibátlan állapotú étterem, amiben összesen 180 fő tud helyet foglalni. Az étterem három részre osztható.

Az étterem különlegessége, hogy a tulajdonosok glutén-mentes ételeket is kínáltak az étlapon, ami egész Ausztriából vonzotta a vendégeket. Az étterem és a pizzéria együttes éves fogalma kb. 350.000 EUR, ami a hivatalos részt érinti. Ehhez jönnek a vendégszobák bevételei és a bérlakások.
470.000 Euro
Ausztriai-ingatlanok-2959-007-044-120.jpg
Ez a panzió az A2-es autópálya közelében, Pinggau-tól délre fekszik.

A csodálatos természeti környezet körülöleli a házat. Önálló fekvéséből adódóan kiváló téli és nyári pihenésre is. Az épület nem új, de jó az állapota. A helyben való pihenést a házban levő uszoda és a hatalmas terasz is szolgálja. A közelben több termálfürdő is található. Ezért korábban a bécsiek kedvelt nyári üdülőhelye volt. Ha egy új tulajdonos új életre kelti a házat, akkor visszatérhetnek a vendégek. Az osztrák emberek többsége Ausztriában tölti a szabadságát. Sajnos azonban egyre kevesebb az ilyen csodálatos környezetben fekvő panzió, ahol télen és nyáron is zavartalanul lehet pihenni.

A ház elhelyezkedése azért is kedvező, mivel az A2-es autópályán délnek tartó csoportok be tudnak térni ebéd vagy szállás céllal. A ház 44 férőhelyes, ezért egész busz elhelyezhető benne. Az étterem 150 főt tud fogadni. Ehhez egy modern és ténylegesen jól felszerelt konyha tartozik.

Ausztriai ingatlan kínálatunkban különlegez ez a panzió, mivel 20.000 nm telek, saját kápolna, vízimalom és belső úszómedence is tartozik ezen ausztriai ingatlanhoz.
380.000 Euro

Az ingatlan megtekintéséhez bankgarancia vagy banki igazolás szükséges, amivel igazoljuk minimum szüksége 50% rendelkezésre állását. Az szerződéshez előleg közjegyzői letétbe való elhelyezése szükséges.

Amennyiben meg szeretné tekinteni az ingatlant, kérem hívja Parajdi Istvánt: +43 664 73876 1399
 
Parajdi Immobilien
Dipl.-Ing. István Parajdi

A-8850 Murau, Grazer Str. 28.

Magyarul beszélünk!
Telefon: +43 664 7376 1399
E-mail: parajdi@ausztriai-ingatlanok.hu

Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem küldjön egy választ "LEIRATKOZÁS" tággyal.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.