Free_E-Book.jpg
Hírlevél regisztráció
*
ausztriai-ingatlanok_e-book_kep.jpg
Eladó Szállodák, Panziók, Családi házak, Lakások, Nyaralók Ausztriában!

Bérbe adott étterem Kreischbergben, biztos 4%-os hozammal!

property-in-austria-HU-kreischberg-elado-etterem-550-728.jpg
property-in-austria-HU-kreischberg-elado-etterem-1200-723.jpg property-in-austria-HU-kreischberg-elado-etterem-1200-724.jpg property-in-austria-HU-kreischberg-elado-etterem-1200-725.jpg


Manapság a bankok kereken nulla kamatot fizetnek a betétekre. Vagyis a tőke nem gyarapszik, csak értéktelenedik. Ezért ma különösen értékes egy olyan befektetés, ami 4% fix hozamot termel, és még az értékét is megőrzi.

Egy ilyen ingatlant kínálunk most a Kreischbergi sípályánál. Ez az étterem 15 évre bérbe van adva, amiből már 5 év eltelt. A bérlő mindig pontosan fizeti a bérleti díjat. Az elkövetkező 10 évre ez minimum 4% hozamot jelent. Mivel sávos a bérleti díj a szerződésben, ezért három év múlva a hozam automatikusan 5% föle emelkedik. Ez tovább emelkedik, ha a bérleti díj emelkedik az inflációt követően. Így a tőke és a hozama is megőrzi értékét.

Az ingatlan főútvonal mellett, a legfrekventáltabb helyen fekszik. Így bérleti szerződés lejárta után biztosan újra ki lehet adni, a mostani nagyon nyomott bérlati díjnál jóval magasabb összegért vagy a tulajdonos maga is üzemeltetheti az éttermet.

Az étterem maga kb. 60 férőhelyes a mostani elrendezés szerint. Ehhez jön a télikert, ami 12-15 főnek elegendő. Az étterem vendégtere, ahol a pizzakemence és a pult is van kb. 116 m2. A télikert kb. 33 m2. Ezen felől van egy kb. 156 m2-es bálterem az étterem felett, ami most üresen áll, és nem használják. Ez is hozzá tartozik az eladandó ingatlanhoz. A konyha nagyjából 20 m2 és vannak még vizesblokkok, raktár és lépcsőház is. Az összes hasznos alapterület 371 m2. Vagyis egy €646 / m2 árral lehet számolni. Ebben nincs benne a parkoló, a kert és a terasz.

A bérleti díj jelenleg kb. nettó €860 / hó, ami 2016 decemberétől emelkedik €100 / hó-val, és 2018 decemberétől pedig további €100 / hó-val emelkedik. Az inflációt figyelembe véve a bérleti díj eléri idővel az €1.100 / hó. A szerződés 2025-ig szól. Akkor a bérlő vagy elmegy, vagy újra szerződik, de a tulajdonosnak nem kell semmiféle megváltást fizetni a befektetett és beépített dolgokra. A mozgatható dolgok, pl. a pizzasütő a bérlő tulajdona. Ugyanez igaz arra az esetre is, ha idő előtt megy el, vagy nem fizet. Semmilyen költséget vagy megváltási összeget sem követelhet.

Ezen bérleti díj nem tartalmazza a rezsiköltséget. Vagyis azt a bérlőnek kell állnia. A tulajdonosnak csak az ingatlanadó és az ingatlan alapbiztosítása a költsége.

Sokat nem kell foglalkozni a bérlővel, mert mindent maga csinál. 1-2 havonta érdemes esetleg ránézni. A bérleti díjakat automatikusan, beszedési megbízással pontosan fizeti. Nyilván garanciát senki nem tud vállalni a jövőre, de az elmúlt 5 évben ez a bérlő napra pontosan fizette a bérleti díjat. Ez mindent elmond.

Ez igazán egy olyan befektetés, ami hosszú távon megőrzi az értékét és alapvetően többet ér mint a mostani vételár. A jelenlegi elég nyomott bérleti díj mellett ez a reális ár.

Fontos tudni, hogy a bérlőnek elővételi joga van, ami azt jelenti, hogyha Ön érdekli, akkor az ajánlatba be kell venni azt, hogy a bérlő élhet elővételi jogával. Nem tudni, hogy akkor élni akar-e ezzel a joggal?!

A jutalékkal kapcsolatban fontos tudni, hogy ezen nincs az irodának jutaléka. Vagyis a szokványos 10% ingatlanszerzési mellékköltség helyett ennél az ingatlannál csak 7%-kal kell számolni.

Az ingatlan irányára 240.000 EUR. Ezt a vevő vagy saját tőkéből finanszírozza, vagy van lehetőség akár 100.000 EUR önerővel és hitellel megvásárolni. Jelenleg a kamatok 2% körül vannak. Vagyis ezen esetben kb. 830 EUR a havi törlesztő és kamat teher összesen. Az ingatlan saját magát fizeti ki és ezzel a maradék 10 évben majdnem megduplázza a betett tőkét úgy, hogy az ingatlan értéknövekedésével és az inflációval nem számoltunk.

A vételár 240.000 EUR és teljesen jutalékmentes. Igény esetén banki finanszírozás is lehetséges, amihez minimum 100.000 EUR saját tőke szükséges. Jelenleg évi 2-2,5% hitelkamattal kell számolni.

Ez egy szolid befektetés, ami minimális kockázatot rejt a hosszú távú fix bérlővel, aki mindig pontosan fizet.

További részétekért és a megtekintés miatt kérem keressen telefonon: +43 664 7376 1399
  Free_E-Book.jpg
Hírlevél regisztráció
*
e-BOOK-ausztriai-ingatlanok-1-200.jpg

Regisztráljon hírlevelünkre, és mi elküldjük Önnek a 30 oldalas E-bookot, amivel elkerülheti a csapdákat:


Ingatlanvásárlás Ausztriában

A tartalomból:

Hogyan keressünk..
Befektetés..
Eladó Panziók és eladó hotelek…
Biztonságos vásárlás..
Ingatlanszerzési mellékköltségek..
Adózás…
Finanszírozás..
Ellenőrző lista..
Külföldi Ingatlan?!
Ha nyaralónak, lakásnak vagy befektetési céllal keres ingatlan külföldön, akkor az embernek sok kérdése és kételye szokott felmerülni. Jogi kérdések, helyi szabályok, adózás és még sok ingatlannal járó kérdés. És ezen kérdések elbizonytalanítják az embert. Éppen ebben nyújtunk Önnek biztonságot. Ausztriában biztonságos és átlátható a jogrendszer, gyors és kockázatmentes egy vétel vagy eladás lebonyolítása. Nem is hasonlítható össze a magyar tapasztalatokkal! És talán az egyetlen olyan környező ország, ahol széles mosollyal és szeretettel fogadnak minden új magyar tulajdonost. Ilyen nyitottságot és elfogadást más országban nem tapasztaltunk! (sajnos).  Várjuk szeretettel, és legyen Ön is egy értékálló és sok örömet hozó ausztriai ingatlan tulajdonosa!


 
Hasznos ingatlanos videók:Parajdi Immobilien
Dipl.-Ing. István Parajdi

A-8850 Murau, Grazer Str. 28.

Magyarul beszélünk!
Telefon: +43 664 7376 1399
E-mail: parajdi@ausztriai-ingatlanok.hu

Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem küldjön egy választ "LEIRATKOZÁS" tággyal.
Minden a weboldalon megadott információ és adat valóságtartalmáért az ingatlan tulajdonosa a felelős, mivel az adatokat ő adta meg és annak valóségtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.